Programma 26 jan - 30 jan 2022

Beste film- en theaterliefhebbers, 

 

Het is zover! We mogen weer wat, heerlijk. Morgen hebben we meteen een superleuke kinderfilm op het programma: Sing 2. Je begrijpt, wij waren natuurlijk al fan van de koala theaterdirecteur Buster Moon en zijn leuke theatertje, maar nu gaat hij met zijn beestenbende een wel hele spectaculaire show voorbereiden. Genieten voor alle zesplussers, dat wordt het. 

 

Donderdagavond draaien we House of Gucci in ons filmtheater. De recensies zijn lovend over de cast als geheel en het spel van Lady Gaga als Patrizia Reggiani in het bijzonder. Het AD schrijft: "Haar sprankelende optreden in A Star Is Born (2018) bleek geen toevalstreffer: Gaga bewijst in House of Gucci een actrice van grote klasse te zijn." 

Op vrijdag staat er toneel op de planken. In de voorstelling 'Zigeunerkind met traan' gaat Giovanni Brand op zoek naar zijn Roma-roots en vindt een een wereld vol (voor)oordelen en familieliefde. Toen hij uit de kast kwam, had hij het gevoel dat dat deel van hem op het woonwagenkamp niet welkom was. Hij ging op onderzoek uit. Mag je je nog wel identificeren met de Roma's als je al meer dan tien jaar niet meer op een kamp bent geweest? Is het wel zo dat je als homoseksueel niet welkom bent? En waarom kijkt de hele wereld zo op zigeuners neer? Hij ervaart de smalle marges van begrip en acceptatie en komt erachter dat oordelen in onze natuur zit. Kom vooral kijken naar deze jonge maker, performer en schrijver, vers afgestudeerd aan de Toneelacademie van Maastricht.

 

Zaterdag draaien we dan eindelijk de langverwachte en bejubelde remake van West Side Story, in regie van Steven Spielberg. Met vier sterren in de Volkskrant: "Spielberg wijzigt (gelukkig) nauwelijks iets aan de muziek. Daar is dat signatuurfluitje van de Jets, gevolgd door het vingerknippen, als het tuig tollend en wiekend de buurt van de Sharks binnenwalst." Of, met vijf sterren in de Telegraaf: "Spielbergs West Side Story bewijst dat je, staande op de schouders van reuzen, heel hoog kunt reiken." Wij kunnen niet wachten! 

 

Zondag, na vele malen te zijn uitgesteld dan toch eindelijk Dirk Scheele met zijn kindervoorstelling. Helaas zijn beide voorstellingen al uitverkocht.

 

NB: we zijn op dit moment met aanpassingen bezig in het programma als gevolg van het nieuwe besluit, houd de website in de gaten voor de laatste informatie.

 

Graag tot gauw in jouw theater, 

 

Team De Fransche School 

        
wo
26 januari
SING 2
6+, NL, incl.drankje
In Sing 2 bereiden koala Buster Moon en zijn talentvolle groep dierenartiesten het meest extravagante optreden ooit voor in een wereldstad volop entertainment, glitter en glamour.

woensdag 26 januari
Info en Bestel
Aanvang: 15:00 uur
Genre:
do
27 januari
House of Gucci
12+, incl.drankje
House of Gucci is geïnspireerd op de schokkende ware gebeurtenissen rond het familie-imperium achter het Italiaanse modehuis Gucci.

donderdag 27 januari
Info en Bestel
Aanvang: 19:00 uur
Genre:
vr
28 januari
Giovanni Brand
Zigeunerkind met traan
Giovanni Brand onderzoekt zijn Roma-roots en opent werelden die normaal gesloten blijven.

vrijdag 28 januari
Info en Bestel
Aanvang: 20:00 uur
Genre:
za
29 januari
West Side Story
12+, incl.drankje
West Side Story, geregisseerd door Steven Spielberg, speelt zich af in 1957 in New York en toont het klassieke verhaal van heftige rivaliteit en jeugdige liefde.

zaterdag 29 januari
Info en Bestel
Aanvang: 19:00 uur
Genre:
zo
30 januari
Muziek maken met Dirk Scheele
Dirk Scheele, 2-7jr
Alles maakt geluid, probeer het maar uit.

zondag 30 januari
Info en Bestel
Aanvang: 11:00 uur
Genre:
zo
30 januari
Muziek maken met Dirk Scheele
Dirk Scheele, 2-7jr
Alles maakt geluid, probeer het maar uit.

zondag 30 januari
Info en Bestel
Aanvang: 15:00 uur
Genre:

Bekijk onze partners


Havendijk 1 - 4101 AA Culemborg
Bestellen en afrekenen van kaartjes via onze website. Openingstijden kassaloket: op dinsdag van 10:00 - 12:30 uur. Vragen kunnen ook worden gemaild naar kassa@theaterdefranscheschool.nl., of spreek een bericht in op 0345 - 521546.

Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen, klik hier